Dag 48 Achen

86 km  220 hoogte meters 




Een bijzondere dag!  We zijn vandaag op bezoek bij Camino vriendin Rita! Zo geweldig om haar te zien!! We hebben haar getroffen op de Camino Via del Plata. Ze is 81, maar zo ongelofelijk vitaal!! Lichaamlijk, maar ook geestelijk! Een voorbeeld. 

Het leven is zeker niet eenvoudig voor haar geweest, maar haar vrolijkheid en haar optimisme omringen haar aan alle kanten! Dat maakt dat je graag bij haar in de buurt wilt zijn! Je koesteren aan haar optimistische kijk op dingen!  

Maar voordat we bij haar waren, hadden we nog wel wat te doen! Om zes uur ging de wekker! De tent was kleddernat van de dauw! Ik kon heerlijk op blote voeten in het natte gras lopen. Vind ik zo geweldig van de zomer! Roept herinneringen op aan mijn vroege jeugd! We hadden thuis een groot grasveld! Ik was altijd vroeg wakker en dan in pyjama en op blote voeten heerlijk door het gras. Mama was er nooit zo blij mee, want dan net deze voeten weer in huis….De sfeer die het oproept maakt me blij en het gevoel van onbezorgdheid omringt me de hele dag! Sommige campings hebben niet zo mooi gras. Verdroogd of veel leem of klei! Maar hier heeft het vreselijke geregend! Het gras groeit geweldig! De campingbaas kan er niet tegen maaien! 

Om 7 uur zitten we op de fiets!  De natuur om de Vennbahn is prachtig! Hoge heuvels, groene weiden, groene bossen. Je ziet dat het hier veel heeft geregend! 

Om 9 uur eten we onze eerste wraps! Ze smaken prima! De route is via vals plat omhoog! Zeker 40 km langs. Rond elf uur vinden we een plek waar de vreselijke natte tent kunnen drogen! Op een grasveld bij vijver! 

We zitten er wel een uur! We drinken koffie! 

Als het twaalf uur is breken we op! Tent droog en wraps op! 

Dan is het nog veertig km naar beneden! Met een gangetje van 25 km per uur roetsen we langs de Vennbahn! 

Voor de Bahnhof Achen stopt de route! Bij een bakker haal ik een zak koekjes! “Printen” Zo grappig! Manlief had gezien “Bacherei und Printen”!  Printen bij de bakker! Handig, maar waarom zou je printen bij een bakker? 

Bij Rita horen we hoe het zit! Printen zijn een soort speculaasjes. Deze zitten in een printplaat, speculaas vorm.  De koekjes smaken ook naar speculaas en taai taai! 

Printen blijken de bijzonderheden van Aken te zijn! 

Rita heeft de tafel gedenkt met prachtig servies! We eten taart en drinken koffie! 

Met Rita maken we een prachtige wandeling door de stad. De bronnen, de Dom, het raadhuis, de bronnen, geweldig! We zijn wel2,5 uur onder de pannen! 86 km fietsen en 10 km lopen op een dag! 

Rita heeft  een quiche gemaakt van prei. Met een salade heerlijk. Mmmm. 

We slapen op een grote uitklap bed in de kamer. Echt veel groter dan onze tent! Vandaag hebben we niet geleden aan onze activiteiten! Het lijkt wel vakantie! 

Reacties