Dag 47 St Vith Born

80 km 920 hoogtemeters

Na 80 km zijn we beland op een Belgische camping in de buurt Vervier, maar nog net Duitstalig. Het is een camping met veel stacaravans en jaarplaatsen. Om het risico niet te lopen dat de camping vol is of niet meer bestaat, veel campings zijn na de ramp van vorig jaar gestopt, heeft Manlief gebeld! Er was nog genoeg plek. Het trekkersveldje was nog helemaal leeg, maar inmiddels zijn nog 2 fietsers aangeschoven. De camping blijkt nog een zwembad te hebben! Oké, klein maar heerlijk koud! Na z’n heftige warme dag, lekker! Ik ga wel twee keer! 

Aan de horizon doemt een klein probleempje. We fietsen hier in gebied met heel weinig winkels. Van de route afwijken doe je ook zomaar niet. Het risico van veel klimmen ligt op de loer! Vandaag hadden we uiteindelijk 920 hoogtemeters op de teller staan! 

We hebben geen brood meer en geen yoghurt! We kunnen wel wraps maken! 

We besluiten om de wraps te gaan maken en deze morgen onderweg te eten! Vanavond trakteren we ons zelf op friet! In geen tijden gegeten! We nemen een groot portie! 

We zitten heerlijk op het terras! Met uitzicht op de afvalcontainers! Ze maken echt wel wat van dit restaurant! Ziet er leuk uit! Maar organiseer gewoon even dat je niet op de containers kijkt. 

Vanmorgen wilden we vroeg vertrekken! Maar het was nog zo donker en zo grauw… Dat moedigt niet aan tot opschieten. Het is dan ook al half acht als we van de camping af fietsen! De eerste 30 km is prachtig! We rijden langs de rivier de Our! Zo mooi! Langs fietspaden! We komen niemand tegen! Voor de kerk in……ben het kwijt waar, eten we de yoghurtje met een kopje dikke rijpe bramen! Elke morgen proberen we deze te vinden. 

Dan hebben we een moordend drukke 8 km 6 procent! We zijn er 2 uur zoet mee als het niet meer is!  We moesten over een rug heen!!!!!

Dan bereiken we de Vennbanh. Ik had er naar uitgekeken! Moest mooi zijn! Dat is het ook,  hij valt me tegen! Weer klimmen! Ik had gedacht dat hij egaler zou zijn! 

Al met al is het mooier dan de Rijnroute! Maar je moet wel klimmen. 

Op de camping gekomen, treffen we ook een vrouw die al jaren fietst. Vorig jaar is ze van coast to coast in Noord Amerika gegaan. Het is een boeiend verhaal! Manlief hangt aan haar lippen! Een idee voor een nieuwe tocht geboren? 






Reacties