Dag 41 Rouffach

85 km  route vlak 

Vroeg zijn we op de camping! Vandaag niet geklommen, alleen maar vlak! Wind in de rug, dan ga je als een speer !  85 km in 4,45 uur! 

Het was weer een aparte dag! Geen dag is hetzelfde! Vanmorgen om 7.15 uur op de fiets! We wilden niet langs het industrieterrein en hebben de velo 5 genomen! We kwamen op een fietssnelweg van Kaiseraugst tot Basel! Binnen een 1,5 staan we 20 km verder op het kerkplein in Basel voor de Munsterkerk!

De fietssnelweg reed langs en door  woonwijken, parken, klein garten! We zagen kinderen die naar school gingen. De schoolvakantie in Zwitserland zit er weer op. Moeders, en ook vaders, brengen kinderen naar school! De kleine kinderen hebben zichtbare zware rugzakken!  Moeders vegen neuzen af! Trekken en sjorren aan kleding! Keuren of hún kroost netjes oogt! Zetten kinderen over de weg bij  een zebrapad! Vanaf een schoolplein horen we al veel kabaal! Let wel de tijd is 7.45 uur!!

Kinderen zoefen ons met stepjes voorbij!  Een enkele ouder met een tuut. Een tuut is een puntzak met snoep en een gevulde etui! Kinderen die overgaan van kindergarten naar volkschule krijgen een tuut! Had ik wel al vaker gezien. In Basel zien we, maar vooral horen we gezang! “Heute vangt die schule wieder an!” Ik word er emotioneel van! Dit mis ik vreselijk! Deze spanning voor het nieuwe jaar van de kinderen. Het samen beginnen! De rest mis ik als kiespijn! 

Het is leuk om zo een inkijkje te krijgen in het leven van een stad! 

Op het kerkplein, vol met, wij denken Braziliaanse toeristen, staat ook een grote groep pubers! Ze worden om 9.00 uur ‘s morgen op ijs getrakteerd!  Er wordt zo wie zo veel ijs gegeten! In alle stadjes waar we komen zien we toeristen met ijs! Echt extreem veel! 

De route, Ombegrenst fietsen van Amsterdam naar Rome, Benjamins, volgen we nu omgekeerd! 

De eerst 20 km is langs een kanaal langs de Rijn, de volgende 20 km is weer langs een kanaal, weet niet welke, dan 10 km bos en dan 15 km dorpjes! Alles recht toe recht aan! Fietssnelweg, langs kanalen, met een liniaal door het bos! Saai! 

Een gek idee! Wij zijn in Basel en  broer en schoonzus, zijn dichterbij dan normaal in Nederland! Maar voor beide te ver weg om een ontmoeting te planning! Zij doen een georganiseerde treinreis naar bergtoppen in Zwitserland en wij fietsen! Jammer! Ze zijn misschien nu op dezelfde dag in Bazel, maar dat weten we niet! 

Dan denk je dat je vroeg op de camping bent! Maar een fietsvakantie is hard werken! Natte tent opzetten, natte was op hangen, eten, boodschappen doen, eten koken, praten met buren, ruzie over stroom van de buurman! Voor je het weet is het negen uur! Om zes uur gaat de wekker! Het zwembad lonkt! We hebben een groot deel van de dag bewolking gehad, 

Tijdens het boodschappen doen rijden we door het stadje! Echt prachtig! Een verrassing na al dat saais!  Eeuwen oude kerk, vakwerkhuizen, kinderkoojes! Bij de touristinfornation hoorden we op de valreep dat het morgen een nationale feestdag is! 

Dus boodschappen voor 2 dagen! 

Bij terugkomst staat er iemand op ons stukje een tent op te zetten. Spullen staan op het stukje van de buren! Voor ons geen probleem, maar de mensen hebben gereserveerd en hebben en eigen plek! Dus moeten ze de handel verkassen! Ze mogen wat mij betreft rustig blijven staan, maar huis onze buren er overdenken? 

Dan gaan we toch lekker zwemmen! Heerlijk fris in een niet verwarmd bad! Wat een zaligheid! 

Bij thuiskomst val ik het in de ruzie van de buurman met Manlief! Iedereen die  Manlief kent die weet dat je van goede huize moet komen om ruzie met hem te krijgen. De buurman komt dus van goede huize! Manlief krijgt de wind van voren! Wij hebben aan de camping stekker van de buurman gezeten en nu is zijn Airco kapot! Manlief weet van niks! Hij heeft alleen een stekker in een leeg contact gedaan!  Mijn IPhone laat ik op bij onze Italiaanse buren! Boden het vriendelijk aan. De andere buurman trekt met geweld de stekker van Manlief eruit! Oei…. Stroom is belangrijk voor ons en bij de toiletten zit maar een contact doos….. Hoe loopt dit af? 

Ik ga maar gauw afwassen! Bij terugkomst zit Manlief stoïcijn te koken! Uit zijn fietstas bungelt een snoer! Het snoer gaat naar het elektriciteitskastje! Manlief heeft van de buurman een snoer gekregen! Op voorwaarde dat zijn stekker niet meer in het kastje gaat! 

Ideaal! Nu kan onze stekkerdoos met 3 oplaadpunten in de stroomkabel. Beetje illegaal, maar we zijn morgen toch vroeg weg! 

De Airco doet het nog steeds niet! Stiekem ben zijn we er blij mee! Het ding maakte vanmiddag zo’n kabaal. Ik vraag voorzichtig aan Manlief “Jij hebt de airco echt niet een handje geholpen?” Manlief zweert van niet! Daar ga ik dan maar van uit! 






Reacties