Dag 39 Hohen………

87 km met 470 hoogte meters en een onweersbui 

“Kost niks, is ook niks!” zou Zoonlief zeggen!  Inderdaad plaatsje van niks, camping van niks!  2 Oude caravans, nog in gebruik, maar je  zou er dood nog niet gevonden willen worden! Op het veldje staat nog een familie met een tent. Aan de overkant van de weg nog 20 vaste plaatsen, waar nog 3 daadwerkelijk gebruik worden! De rest staat er trouwens nog wel!  Voor €15 staan we hier een nachtje! 

Maar als je er door heen kijkt, weer een prima plekje! Heerlijk warme douche waar ik eindeloos onder kon staan! Een hele grote party tent met picknick tafels! Het heeft deze dag wat geregend, niet erg, we hebben de regenjas niet aan gehad, maar toen we aankwamen regende het wel! Dan is het lekker  als je ergens droog kunt zitten! Ik deed heel optimistisch mijn legging al aan na het het douchen! Buiten gekomen schijnt nog even heel vel de zon! Ik weet niet hoe gauw ik mij zonnejurk weer doe! Het is even verlammend warm en heel benauwd! 

Normaal is er een kiosk! De dame van de kiosk kookt en dan kun je mee-eten. Maar vandaag niet! Er is een dorpsfeest! We worden uitgenodigd om bradwurst te komen eten! Maar zo langzamerhand zijn we steeds meer van” als het ogen heeft, eet je het niet”! Deze reclame zie je op heelveel plekken in Duitsland! Een grote poster met een lammetje erop en dan deze tekst! Nou,  die komt wel binnen! 

We hebben op de valreep in een Duitse Penny nog wat boodschappen kunnen scoren! Zaterdagmiddag zijn de winkels hier in Zwitserland vaak dicht en op zondag zo wie zo! We moeten voor 2 dagen inslaan en wel zo dat Manlief er nog redelijk een berg mee op kan komen! 

Heel gek hier, je fietst dan in Zwitserland en dan weer Duitsland! We slingeren rond de Rijn. In Zwitserland in de kleine Volg supermarkten betaal je je scheel! Geraspte kaas 5 euro. Bramen 200 Gr €6,50. Doperwten €1,99. 

De Penny in Duitsland betaalden we voor doperwten vanmiddag €0,69. Het verschil op een tas boodschappen is dan te groot! 

Vanmorgen troffen we een Nederlandse man in een rolstoel! Eric Lasu.  Hij gaat vanaf Konstanz weer terug naar Friesland m! 1200 km. Hij doet 60 km op een dag! Petje af! Vandaag was heg stuk wat hij deed niet mals! Hier zaten onze 470 hoogte meters in! Echt een keer of drie vreselijk klimmen. Maar ook steeds dorp in omhoog, dorp uit omlaag! 

We hebben het opgezocht op internet en Facebook! Hij heeft/ hij moet alles vooraf regelen! 20 hotels! Kan dan niet een dagje zeggen, ik neem een rustdag. Maar deze eerste dag was wel zwaar! Hij is om half zeven vertrokken en was toen wij hem troffen in Stein am Rhein. Dat is halverwege. Op Facebook zagen we dat hij rond 16. 00 uur in Jettingen! 

Op 2 september hoopt hij in Arnhem te zijn! We moeten maar even kijken of we hem dan nog even kunnen treffen! 

Aan Stein am Rhein hebben we nog goede herinneringen. We zijn met de kinderen en Zuslief en zwager en 2 kinderen in 2007 de Bodensee rond gefietst! Was toen erg leuk! Misschien nog wel een keer leuk om te doen! Je herinnert je toch niet alles! Jammer,  genoeg was Konstanz helemaal afgezet ivm een feest! Zo jammer, want het park is zo mooi! 

We kwamen ook langs Schaffhausen. De grootste waterval van Europa! Zo onvoorstelbaar druk! Manlief vroeg iemand om een foto van ons te maken. Goed gelukt! Kijk zelf maar bij de foto’s! 






Reacties