Dag 36 Landeck





110 km  500? hoogtemeters 

We weten het wel uit te zoeken. Landeck zou rond de 90 km zijn! Stukje vergeten mee te tellen, denk ik! Uiteindelijk werden het er honderdtien! 

Eerder stoppen was geen optie. Morgen rond half negen hebben we de trein in Landeck naar Bludenz! Ja, inderdaad! Van de Milkarepen! Dan moeten we er wel zijn natuurlijk. 

Manlief had het telfoutje maar niet gemeld gisterenavond. Gisteren was ook al een heavy day! Ook al over de honderd! Hij had wel gezegd dat het handig was om de wekker te zetten, zodat we vroeg weg konden! 

Om 7 uur zaten we op de fiets! Het had al geregend en nu spetterde het! Binnen- en buitentent apart ingepakt! ( Buitentent is nu al weer droog! Zo handig! ) De route tot Innsbruck was prima! De fietsroutes bij een stad lopen vaak langs de rivier! Er zijn parken met banken en speeltoestellen. Rond Innsbruck is alles park lijkt het wel! We eten daar ons yoghurtje! Dan bereiden we ons voor op de volgende de 30 km, Telfs! We komen dan in een landschap van weide en tuinbouw! We zien prei, kolen, sla, boontjes, pompoenen. Het Inntal is er breed. We fietsen langs fietspaden en rustige landweggetjes.

Vanaf Telfs wordt de Inn smaler én heftigere. De Inn is zilvergroen van kleur! Prachtig! De rivier is heftig en wild. Er wordt gerafd, soms een vorm van kanoën. We moeten weer veel klimmen! Is geen probleem! Inmiddels hebben we een prima conditie! Het is heerlijk. Het miezert de hele tijd, maar dat mag de pret niet drukken. We gaan op en af! Zien de rafters. Horen steeds helikopters! Als we nog verder komen zien we ook wat deze doen! Van giga hoogte halen ze afgezaagde boomstammen op! Kijk naar bij de dag filmpjes van Manlief! We komen bij een heling van 18%. Ik ga eerder achteruit dan vooruit! Het oorverdovende lawaai van de heli, het geluid van de rivier, de schreeuwende rafters, de regen, het zweten…. Wat een heftig stuk! Ik zweet als otter en heb een zeik natte regenjas! Mijn wangen zijn rood van de inspanning! De sfeer is net als zo’n filmpje van Unoxsoep. Dan komt de vader binnen van buitenwerk en dan gaat er natuurlijk niets boven een hete soep! Wij eten vanavond soep besluit ik dan al! Wat een rit! Op het station van Imms, we fietsten er pal langs en zagen daar droge bankjes, eten we onze tassen leeg! Wat een trek krijg je van dit soort dagen! Brood, peren en een warme kop koffie! We wennen aardig aan het fenomeen winter kamperen! Wat een kou en nattigheid! Ik heb geen schoenen en heb dus blote voeten in de teva’s! Ik geniet met volle tuigen van al het natuurgeweld! 

Ondertussen op het station, zien we tree workers met drie man tegelijk naar beneden gaan langs de rotsen. Ze zagen elke struik en boom af! Misschien wel 70/ 80 meter hoog! 

Vervolgens moeten we nog 20 km naar Landeck!

Na het stuk rond Imms is het stuk naar Landeck weer wat normaler! We vragen ons af of Landeck wel een winkel heeft? Geen probleem! Een Aldi, een Lidl en een Spar! Het is een grote stad blijkt later! De camping is naast de Lidl! De ruimte op het tentenveldje is heel beperkt! Grond is hier een kostbare aangelegenheid in deze stad! Dus staan we 13 tenten op 50 m2! Je kunt ‘s nachts niet zonder hoofd lamp naar de wc, want je gaat geheid struikelen over de scheerlijnen! 

Maar de camping heeft een gasteraum! Met verwarming! Je kunt er koken, de was doen en even heerlijk warm zitten! Wat een luxe! 



Reacties