Dag 34 Shechen camping Erlensee





72 km. 660 hoogte meters

Wat een dag! Wat een dag! Hebben wij 2 dagen een hotel gehad i.v.m. de regen! Viel het toen wel mee! Maar vannacht en vanmorgen, vreselijk! Wat een regen! Het was ook erg koud! 10 graden! 

Er was nog een stel op de camping met een baby van 8 maanden! Hij krijgt nog muttermilch. Ze kwamen om 7 uur aan op de camping! Lopend Ze hadden pech met de fiets! Hebben 4 uur lang de fiets met aanhanger geduwd! We waren net aan het eten onder het afdakje! Heerlijk dat we zo’n plekje met een tafel en een bankje hebben! Ze schuiven bij ons aan. De kleine Samuel leek er niet onder geleden te hebben! Hij had dikke pret en keek belangstellend naar ons en ons bord! Het was erg gezellig met deze kleine man! De ouders hadden ouderschapsverlof en besteden het aan een reis op de fiets met hun kind! Het was steeds mooi weer geweest, maar nu..

Vanmorgen regende het pijpenstelen!  Je kunt natuurlijk blijven liggen, maar dat veranderd de zaak niet. We hadden ‘s avonds al de tassen in de tent gezet. We konden zo de slaapspullen in de tas doen! In de backroller hadden we de hoezen van de tent en zo! 

Alle fietskleren hadden we in de douche ruimte hangen.  Al met al liep het prima! Het plan van de binnentent deed het ook goed! Die is droog in de tas gekomen. Het was zo heerlijk om een afdakje met stroom en water te hebben! We hebben daar droog onze laatste broodjes gegeten en twee koppen warme koffie! 

Manlief is aan de praat met een Zwitser. Heeft geen huis! Fietst altijd en doet tussendoor seizoensarbeid om wat te verdienen! De man is zo enthousiast dat hij een slachtoffer heeft om mee te praten! Maar we zijn al laat en het is wel erg koud onder dit afdakje. Deze camping heeft ook een afdakje. De grasmaaier staat er en wij zitten ervoor! Op onze nieuwe stoeltjes! 

Ja en dan moet je toch een keer op de fiets! Wat een geluk dat Manlief onze regenpijpen heeft mee genomen! Nog nooit eerder gedaan en ze komen nu zo van pas! 

Pijpen aan! Nieuwe regenjas aan! Oude eroverheen!  En zo vertrekken we door de regen! We zoeken eerst nog even een supermarkt op! De tassen zijn leeg! Gepaard met brood en yoghurt ben ik na 5 minuten weer buiten! Manlief heeft zijn overschoenen van het mountainbiken aan gedaan en is daarmee in zijn teva’s gestapt! Het ziet er niet uit, maar hij is warm! Ik zit met blote voeten in mijn teva’s. Het is koud! Erg koud! 

Het is al 10 uur als we echt serieus op weg zijn! Wat een weer! Regen, koud en een stevige wind! Het valt niet mee! Ervaring heeft ons geleerd dat het zelden een hele dag regent! Daar klem ik me maar aan vast! Inderdaad na een uurtje wordt de regen miezer en om 12 uur is het droog! Maar daarmee is ook alles gezegd! Het is koud en het waait vreselijk! We hebben we wind pal voor! De route is ook nog veel klimmen! We komen langs prachtige stukken! Grote weide gebieden met mooi witte  of houten boerderijen! Wat mooi! Dan doemen na Wasserburg de Alpen op! Ik dacht eerst dat het donderwolken waren! Maar het zijn heus de eerste Alpen! 

De laatste 7 km zijn vlak! We zijn om 17.30 uur op de camping! Helemaal afgepeigerd! We hebben geluk! Het is droog! Snel zetten we de tent op! Binnen no time is de tent droog!  Ik doe gauw boodschappen bij de supermarkt tegenover de camping. Manlief doet de binnentent weer in de tent en maakt de slaapspullen klaar. Onder het afdakje eten we wraps met yoghurt! Daarna gauw een warme douche! In legging met dikke sokken met donsjas met daarover heen de  nieuwe regenjas zit ik nog even onder het afdakje! Manlief blijft maar in de weer met de Zwitser! Ik wordt koud en ga naar bed! Het is welletjes voor vandaag! Wat een dag! 


Ps.We kunnen natuurlijk naar huis gaan. Maar we peinzen er niet over! Het is nog steeds fantastisch! Bovendien, het mooie weer komt er toch weer aan? Toch? 

Reacties