Dag 29 Wilhering

90 km 

Gemiddelde snelheid 17,2 km en snelste 32 km

Zo heerlijk! Na regen  komt zonneschijn! Niet voor lang denk ik, maar dat mag de pret niet drukken! We hebben alle fietskleren, theedoeken, ondergoed en handdoeken gewassen! Er was een wasmachine, de zon schijnt en een lekker windje! Wat wil een mens nog meer! Gisteren op de camping toen de camping vol stroomde met kleddernatte fietsers werd er ook stevig gewassen! Maar waar droog je al de wasmachines met natte was? Er werden onder het afdakje lijnen gespannen en de droger draaide op volle toeren! Natte schoenen in de wasruimte! Na de afschuwelijk onweersbui rond 21.00 uur, we vonden het spannend of onze tent het zou houden,  arriveerden nog weer fietsers! Ik was net in slaap en werd er wakker van! De camping was groot en leeg en dan pal naast ons komen staan. Verder geen probleem, maar het duurde eindeloos voor alles stond! Maar wat een gedoe! Zo laat nog fietsen in het  donker en dan onweer op je kop en dan in de regen ook nog je tent op zetten! 

We kwamen vandaag in Ottersheim ook nog Harold, de jongen van gisteren tegen! Was ook helemaal nat geregend! Heeft net gefietst in de bui toen wij al op de camping zaten. Hij gaat met de FlixBus naar huis! Is klaar met de regen! 

Vandaag begonnen we goed! De zon scheen bij het opstaan! Midden op de dag wat miezer, maar nu goed weer! Het valt voor vandaag dus reuze mee! Het is echt hier en daar buien! Is ook toevallig net waar je bent! 

De route was wat eentonig! We fietsen langs een soort delta of overloop gedeelte! Kilometers lang alleen gras en bossen. De Donau is hier erg breed! Na elke 15 kilometer of zo is er een stau met een mega sluis ernaast. Vroeger was de Donau een wilde rivier. In Grein stapten loodsen aan boord om de schepen veilig richting Wenen te krijgen. Nu is het gereguleerd. Er zijn ook geen dorpjes en zo, wat je loopt te veel risico van het water! We zien overal waterstanden en in 2013 is het hier goed raak geweest! 

We fietsen vandaag wisselend links of rechtse oever! Hangt van het verkeer of fietsdrukte af! Er zijn hier ontzettend veel huurfietsers en ship and bike. Je herkent de bedrijven, een wit met blauwe, rood met geel en de groenwitte! 

Alle met zelfde fietstas. Het merendeel elektrisch. Zijn geen ervaren fietsers, anders fietsen ze niet met schoenen! Die krijg hrr er nooit droog! Wie fietsen met regenjas, opgestroopte fietsbroeken en teva’s. Dan worden je kleren en schoenen niet nat! Blote benen drogen wel! Je hebt dan ook bijna geen natte was! 

Sommige fietsers komen van die drijvende hotels in de Donau. Ander scheepvaart zie je ook niet. 

De camping is denk ik van iemand die mee kan doen met het programma “ Help mijn man is klusser! “ Bijna alles in aanbouw en niets af! Er is een prachtige keuken, maar het warme water doet het niet! Een werkende douche! De andere in aanbouw! 

Het huis in aanbouw,  een puinhoop! Er wordt geboord en geklopt! Ze werken tot 18.30 uur door. We hebben de indruk dat het Polen zijn. Waarschijnlijk is de camping niet de core business. Maar wij zijn blij met deze camping! Keuken, gratis wasmachine en een hele grote overkapping! Ideaal voor de vakantiefietser! 

Morgen Passau! Nog 90 km. Dan sluiten we weer een etappe af: de Donau route! Dan de Inn radwege. Tot Innsbruck ook 4 etappes, mits redelijk weer natuurlijk! Dag daarna  Landeck. Daar doen we stuk trein. Maar we zien het wel! 








Reacties