Dag 2 Hunxe





90 km. Staan nu naast het kanaal naast de rivier  de Lippe. 


Na de valse start van gisteren nu echt op pad. Het was koud vanochtend. Daarom begonnen met jas! Uit gezwaaid door maar liefst 3 buurvrouwen beginnen we aan de reis. We twijfelen tussen 65 km of toch wat meer. Ik zal het gelijk maar zeggen; het werden er 90!  Vanaf de 65 km dachten we te gaan stoppen! Maar campings bleken een ding. Veel zijn voor langdurig staan of zijn gesloten. We staan nu op een camping langs de Lippe! Deze wordt druk bevaren met vrachtschepen. 

De route was Doetinchem, Gendringen, Rees, Wesel en als laatste Hunxe. 

Het was super fiets weer!  De eerste stop was voor de St Maarten kerk in Gendringen! Koffie met nog wat broodjes! We hadden veel bijkijks. Vrijwilligers maakten met bejaarden in rolstoelen een wandeling! “Waar de reis naar toe gaat? “ Als we zeggen Praag, denken ze dat ze het verkeerd hebben gehoord! We vertellen maar niet dat de bedoeling is om nog verder te gaan! Ze blijven tijdens de koffie staan voor een gezellig praatje! 

We fietsen over de dijk bij de Rijn tegen over Xanten. We zijn daar vaak geweest. Nu fietsen we aan de andere kant van het water! We lunchen in de buurt van …. Ik weet het niet meer. Maar de risotto met courgette en kruidenkaas is heerlijk! Dat gaat er wel in na 55 km 

Boodschappen doen we in Hunxe. Yoghurt, wortels, bananen en rode pasta saus. Met nog wat restjes in de koelkast, wordt dit wel wat! 

Als we eindelijke bij een camping komen krijgen we een reuze reep milkachocola! Heerlijk! De temperaturen zijn nog redelijk, daarom maar de helft van de reuzen reep! Morgen de andere helft! “We hadden nee moeten zeggen’ zegt Manlief! Ik ben blij dat we dat niet gedaan hebben! Na 90 km fietsen mag een reepje chocolade best wel! Een morgen hebben we twee fikse klimmetjes, verdienen we weer een reep!  Manlief luistert na de Tour de France en ik een luister boek. Ik geniet van elk hapje reep. Het is bijna een meditatie! Jee wat lekker! 

Daarna zetten we de tent op en douchen. De straal is heerlijk. Maar gezien ook de droogte hier, een korte douche! We koken na de reep toch nog een gezond maaltje. Onze favoriete pasta met rode saus en met wat we nog hebben. De afwas is zo gepiept en we zitten nog even heerlijk in de zon. Poly van gisteren zijn we al lang weer vergeten! 

Om negen uur rol ik knikkebollend de tent in! Genoeg voor vandaag! 


Reacties