Dag 19 Tynec nac Sazavou

 70 km en 520 hoogte meters

De eerste etappe van het stuk Praag -Wenen. De wekker ging om 5 uur! Het zou een warme dag worden! En dat werd het ook! 

Om zes uur zaten we op de fiets! Met jas aan!!! 

Het stuk tot aan Praag-Branik is 20 km! Daar hebben we niet onder geleden! Met twee vingers in de neus! In Branik is de afslag van de route Praag -Wenen. Het is niet een bewegwijzerde route, zoals het stuk voor Praag. Je fietst nu op wegnummers. We zijn begonnen op de A2 en vervolgens de 11. Op mijn kaart zie ik het wegnummer en de plaatsen waar we langs komen. Het is even

wennen. Manlief heeft wel 3 routes gedownload en mijn kaart laat weer wat anders zien! De routes lopen niet parallel! Je kunt dus kiezen. Dat maakte dat we zo’n beetje bij elke bocht staan te bakkeleien over de goede route! 

Na Branik wordt het dus zwaarder. We komen in de buitenwijken van Praag! Dit ziet er goed uit! Mooie flats, nieuwe moderne huizen! We fietsen zeker vanaf Branik 20 km door dit soort wijken en enkele voorstadjes. Deze wijken zijn groen. Liggen soms in een bos of hebben grote parken. Het oogt zeer westers en duur! De prijzen in de supermarkt zijn ook gewoon Nederlands en soms zelfs duurder! De Tsjechen moeten wel veel verdienen. Overal zijn bar of in het groen ‘ biergarten’. Het is niet overdreven duur, maar een capuchino is gewoon €3,00 en een pul bier rond de €5,00.  

De route heeft mooie stukken. Maar ook stukken over goede landwegen. Nadeel is dat er heel hard wordt gereden! Het is echt uitkijken geblazen! Rond 13.30 uur bereiken, na boodschappen te hebben gedaan bij een Vietnamees, bij de camping. Staat daar tegenover een Lidl. Grappig! 

De camping is een soort kano plaats met een bus als foodtruck die tevens de receptie is! Mensen vermaken zich hier de hele zondagmiddag! Beetje zwemmen, biertje drinken, kinderen op een springkussen, zitjes van boomstronken en kabelklossen. De douches en wc’s zijn bij het naastgelegen voetbalveld. Niveau Spartaans en een douche munt kost €1,50 voor 4 minuten. We nemen een munt. In dit droge land kun je niet met droge ogen 4 minuten onder de douche staan.  Er zijn geen douche cabines. Er is een douche ruimte met 2 douchekoppen. Na een duik in de rivier, ik moest wel even mijn afkeur van de blubber met de eerste stap overwinnen, gaan we samen douchen! We verdelen de 4 minuten eerlijk en het gaat prima! We hadden de waterkoker mee om nog even warm water te maken voor een kleine handwas! Na een half uurtje zijn we weer lekker fris en wappert de was van kussenslopen en handdoeken aan de lijn! 

Tot mijn grote vreugde zijn hier bomen met mirabellen! Ze zijn net rijp, maar eigenlijk moet je nog een paar dagen wachten! Zijn ze nog lekkerder. Lekker voor in de salade of de yoghurt! Ik eet ze gelijk van de boom en heb dan geen allergie klachten! 

Morgen gaan we naar Tabor, 75 km. Het is twijfelachtig of daar een camping is. Bovendien wordt er regen voorspeld. Daarom hebben we een hostel geboekt! We zullen het zien! Het was weer een goede dag! 





Reacties