Dag 18 Praag

20.000 stappen 

Ik weet niet wat vermoeiender is, dagje klimmen of dagje stad. Om 16.30 uur zitten we uitgeput, althans ik, weer in de trein richting camping! 

Wat een stad is Praag! Overweldigend! We hebben door de stad gelopen. Over de Karlsbrucke, naar het paleis(?) op de berg voor de wisseling van de wacht,  langs de prachtige synagoge, langs allerlei folkore dansgroepen, langs een demonstratie tegen regering van China, een kaart gezocht en gevonden van de route, pizza met een Ijsje gegeten, boodschappen bij de Lidl gehaald wel meer dan 14 km gelopen! Een ding weten we zeker, we zijn geen stadsmensen! Wat een mensen! Duizenden! Die moeten allemaal ergens slapen, allemaal onder de douche, naar de wc! Hoe moet dit allemaal? Blij dat we morgen weer kunnen fietsen! 

Door lange rijen overal zijn we nergens in geweest! Maar musea zijn zo wie zo lastig i.v.m. de taal! 

We zijn vaker in Praag geweest! Een keer nog net de kinderen, we denken in 1996 en nog een keer in 2011. Aan het filmpje te zien, was het tien slecht weer! Ik loop met een paraplu! 

Je kunt rustig vaker gaan, want het geheugen voor details laat me echt in de steek! 

Bij een joekel de boekhandel vinden we een kaart van de route! Ik ben er blij mee! Ben niet zo blij met de inhoud! De route(450 km)  is wel dalend, maar ook nog wel met 1000 meter klimmen! We hebben zeker nog wel een zware week te gaan! Maar het belangrijkste:een kaart is er! 

Weer terug naar de tent vind ik spannend! We staan op een wat groezelige camping! Om daar onze fietsen achter te laten??

We hebben de binnentent los gemaakt en de fietsen in de tent gezet! Ze pasten precies op de grond achter elkaar liggend. De tassen ertussen gezet toen alles op slot gedaan! We vonden dat minder uitdagend dan de fietsen onbeheerd buiten de tent te laten staan! 

Gelukkig stond alles er nog!! 

Na de pizza hoeven we niet meer te koken! We hebben een heerlijk relaxte avond! Ik merk nu pas hoe druk het op de camping is! Gisteravond regende het. Dus toen zaten we in de tent! Er staan mensen die vissen. Met alles er op en er aan! Twee groepen kanoërs. Een met kinderen en een groep volwassenen met kinderen en zelfs een baby! Borstvoeding doen ze hier niet moeilijk over! Links en rechts om ons heen zitten voedende moeders! We zien ook de hele tijd overdag moeders met baby’s en hele jonge peuters. Ik denk dat de vrouwen hier lang verlof hebben! 

Er is ook een soort strandtent met banken van pallets! Het ziet er gezellig uit! Vanmorgen al 20 minuten man voor onze neus gevolgd met yoga oefeningen! Het is gewoon hier vakantie! Maar wij gaan vroeg naar bed! Morgen weer een warme gewone fietsdag! 







Reacties