Dag 17 Senning 88 km warm en zonnig

Elke dag is er wel wat. Als je denkt dat op een fietsvakantie elke dag hetzelfde is, vergeet het maar. We waren vroeg op en zat ook vroeg op de fiets. We dachten dat we 90 km moesten en die hebben we uiteindelijk bijna  ook gemaakt. Voor het eerst in deze vakantie beleefden we dat de camping vol was. Nou, ja, de campingbaas vond dat zijn camping vol was. Zo’n tentje als die van ons had er volgens mij nog best bij gekund. Daarom belanden we uiteindelijk verder dan we gepland hadden. De plek is prachtig, direct aan het water. Eerst heb je een rij grote caravans die staan wat hoger  en in hun voortuin als het ware,  staan de kleine tentjes. Heel leuk, maar als we zo eten gaan maken, hebben de mensen wel een vreselijk uitzicht. De foto’s van de vorige blogs spreken voor zich, lijkt me. Het is warm, maar niet te. Misschien dat we straks wel in de zon kunnen eten. De berg aan de overkant is niet zo hoog, zodat het ook lang zonnig blijft. De vliegen prikken wel en er zijn ook muggen. Dat is minder, maar het is niet anders. 
Het is een vier sterren camping, maar dat is voor fietsers niet altijd een pre. Geen stroom, alleen in de toilethokken. Dat is wel een gedoe. Geen overkapping voor slecht weer, maar je betaalt wel de volle mep. Het is een camping waar mensen naar toe gaan en dan vier weken blijven staan. Veel Nederlanders. We hoorden vanmiddag een gesprek van de buren achter ons, dat zij al weer hadden geboekt voor volgend jaar. Je moest er wel bij zijn, want anders waren de plekken al weer weg.  De camping is van Nederlandse mensen. Ik ben gelijk klaar met al hun regels en voorschriften. We moeten langs 2 balies. Een om in te boeken en om gelijk uit te boeken. Je miet douchemuntjes kopen en het apparaat heeft ook een gebruiksaanwijzing van een A4 toe. Je betaalt vervolgens 1 euro voor een grote vuilniszak. Zo’n blauwe die je bij ons ook ziet. Papier, plastic en blik mag er niet in. Dat moet in de containers voor afvalscheiding. Ik weiger de zak. Het meisje achter de balie schrikt. “Maar het moet”, zegt ze. “Ik neem onze eierdop met afval wel mee naar de volgende camping. Past prima in mijn fietstas” “Maar het moet” , zegt ze  nog een keer. “Je betaalt er voor!”   Van het betalen kom ik niet af. Maar ik weiger de zak. Al onze bagage past er in. Een zak voor 1 nacht. Nu ze merkt dag ik wel betaal zegt ze dat er bij de washokken ook een afvalbak is. Met een handvol brieven met regels en voorschriften verlaten we na een half uur de receptie. Wat een bureaucratie!! Manlief heeft de regels in zijn broekzak. Zodat we steeds kunnen kijken of we alles goed doen. 
We mopperen niet, want er is plek! En wat voor plek! 
Het is trouwens hier bijna een rij campings. Waar de ene stopt, begint de andere, En dan de eindeloze velden met campers. Na 90 km ga je ook niet nog weer doorfietsen. 
Wat mensen hier zoeken? Het landschap is mooi, maar wat doe je hier? Fietsen misschien of wandelen. Je kunt niet zwemmen in de Moezel. Er wordt ook veel wijn geproefd. En veel gegeten. Er zijn overal restaurantjes. Maar daar vul je je vakantie toch niet mee? 
Maar misschien zijn deze mensen blij met de regels. Dan lijkt het erg op Nederland. Dat vinden mensen vast heerlijk. In Duitsland op vakantie, maar wel net zo als thuis! 
We hebben geen eten, afgezien van een ei en nog een restant brood. Dus het avondeten is nog één dingetje! 
Toen we om 14.00 uur bij een winkel waren, had deze nog middagpauze. Tot 15.00 uur. We zijn door gefietst em we hadden dus op de 3de camping een plek. Terug fietsen om boodschappen te doen is nog weer 20 km fietsen. Er is ook wel een restaurant, maar het roken buiten vinden we vreselijk en binnen met het  mooie weer is zonde. In de campingwinkel was nog voldoende: yoghurt, bananen, kidneybonen en minipaprika, met de wraps die ik gisteren had gekocht als voorraad voor “je kunt nooit weten” maken we wel wat. We zitten prachtig aan de Moezel, gaan lekker genieten van het uitzicht en elkaars gezelschap! Ik stop nu, want ik heb geen stroom meer.

Hier de link voor de film 



Toiletgebouw van gisteren, overstroming proof. 











Reacties