Dag 30 Hoogersmilde 42 km

Vanmorgen werden we rond half acht wakker. Een warme nacht. Geen condens. Het had wel geregend. Dus wel nat. Op de bagagedrager lag een pakje met 2 Snelle Jelles. Lekker voor onderweg,  mmmm Van een tante die op de camping woont.
We hebben een kort dagje, want we gaan richting Hoogersmilde. 35 km ongeveer!! Dus we doen rustig aan. We keutelen wat aan. Om 8.45 uur zitten we op de fiets richting winkel. We vullen de voorraad aan en halen brood. 
Manlief is nu bezig om de voor dr zoveelste keer natte regenjas op te hangen aan het luchtgat van de tent. Hij dreigt “Als het morgen nog regent gaan we naar huis!” Hij gaat maar. Alleen! Ik blijf hier! De regen zal echt wel een keer over gaan, toch! 
Via het Dwingelerveld gaan we naar Hoogersmilde! We eten bij het bezoekerscentrum ons yoghurtje. Onder een luifel op een droog bankje. Stond voor ons klaar. Tegen de tijd dat we in Dwingeloo zelf zijn regent het. Regenjassen aan! Ik herinner me jaren dat de regenjassen niet uit de fietstas zijn geweest! Maar dit jaar!!!
We fietsen langs het Blauwe Meer. Hadden we ons eerste afspraakje! Allemaal nostalgie. In Hoogersmilde aangekomen is het droog. We besluiten eerst naar de camping te zijn geweest. Voor ons is een vrouw met een klacht over het Tiny House dat hier staat. Interessant! Vier nachten Tiny House zijn net zo duur als onze hele vakantie van 28 dagen samen. Tja zoveel geld betalen en dan alleen regen! Ik zou dan ook allerlei klachten hebben. Er is geen plek op de camping! Camping is vol. Of we moeten een plek willen hebben waar mensen zijn verkast omdat het zo nat was. De keuze uit 3. Nat, natter, natst. We nemen de plek met het grootste stuk droog. Past de tent net op. Dan denk je wel: korting. Ik zie al dollartekens. Ja hoor we krijgen korting! Zege en schrijve 2 euro per nacht. Is net weer een yoghurtje, niet waar?
Maar morgen wordt het beter toch? 
De rest van de dag brengen we door met Alberts ouders. Warm en droog! 
En nu, de regen krijgt ons niet klein! Hup in de tent! 

L



Km 42
Weer regen
Diner pasta met blauwe bessen bramen en geitenkaas mmmm

Reacties