Dag 23 Oosterdriessen 77 km

Een heavy dagje! Fysiek en emotioneel. We hebben weet 900 meter geklommen. Waarvan de eerste 375 in de eerste 7 km. Verder het besef van de laatste fietsdag in het buitenland, overstromingsgebied en nog een ongeluk voor onze ogen. 
Laat ik met het laatste beginnen. Gelukkig betrof het ons niet, maar het zal je gebeuren. We kwamen aanrijden op een slingerende buitenweg. Kwam achter ons een luidende brandweerauto. Ongelofelijk hoeveel lawaai deze heeft en in wat voor vaart. In eens was het geluid over. Toen we de bocht om waren zagen we het. Een auto tegen de boom. In middels kwam de ambulance ook. Het meisje zat bekneld en het duurde nogal een tijdje voir dat ze haar er uit hadden. Ik zag dat ze uit zichzelf haar arm gebruikte. Maar ze werd helemaal gestabiliseerd. De andere auto’s keerden Evenals de wielrenners die ons achterop kwamen. Maar met een route zoals wij hebben in een gebied met  berg op en af, heb je niet zo een andere route. Afschuwelijk! Waarschijnlijk een klapband. Heel naar om te zien. We bleven op afstand, want je kunt toch niets doen. Maar het viel ons mee dat ze haar er levend uithaalden! De wegen waren druk, deze laatste dag en veel vrachtverkeer. Eng hoor op deze weggetjes. De hele tijd hebben we de helm op. Is het niet voor de hellingen, dan wel voor het verkeer. 
Na een half uurtje liet de brandweerman ons er door. 
Vanochtend zaten we om 8 uur op de fiets. We wisten dat de eerste kilometers zwaar zouden zijn. Dat waren ze ook maar door de lengte. Vervolgens nog 800 meter van 12%. Uiteindelijk hebben dus veel geklommen. Het gebied is prachtig! Glooiend en groen. Mooie beekjes. Vervolgens kwamen we in het gebied waar ook overstromingen hadden plaats gevonden. Verbijsterend, niet te geloven wat je ziet. Huizen compleet weg, complete woonwijken met lege huizen. Parkeerplaatsen vol met beschadigde auto’s. Stand van dr Rode Kruis voor drinkwater. Legertenten, militairen. Niet te beschrijven. 
Fietsen wij er vakantiehoudend er door heen. Afschuwelijk. Na 74 km komen we in Nederland aan. In het laatste dorp voor de camping vullen we de voorraad aan bij de Lidl. Wat een verschil in prijzen als het gaat om groente en fruit. We zijn erg verwend hier. Prei was in Frankrijk €4,5 de kilo. Appels kosten zeker €4,00 de kilo. Idem courgettes. Sla en champignons zijn goedkoop in Frankrijk evenals bananen. We laten ons deze weelde aanleunen en gaan ons te buiten aan wortels, prei, courgettes en een aubergine! Met bananen en appels volle kwark, pinda’s zonder zout(moet je in Frankrijk naar zoeken) een een brood zijn we voor €12 klaar. O ja en rijst. Even een keer geen pasta. 
Dan komen we bij dr camping. Complet = vol!!!!we kijken elkaar aan. Hoe naïef. Iedereen kampeert toch? We wagen het er op! Voor fietsers is er meestal wel een stukje. Blijkt dat de camping pas een dag open is en nog niet alle plekken droog zijn. Volgens Manlief zou deze camping nooooit overstromen. Ligt immers aan een zijtak van de Maas! Mooi dus wel en zeker 20 cm boven de vensterbanken. Ik denk 150 cm of zo. Je kunt het zien aan de scheiding tussen de veldjes! Als onder de modder. De toiletgebouwen zien er als nieuw uit. Ik denk dat alles op nieuw betegeld is. Het is prachtig. Na het zwemmen, ja wel zwemmen,  in de Maas met echt een redelijk temperatuur moet ik me wel van top tot teen boenen. En nog is mijn zwempak niet schoon aan de binnenkant! Vergeten te melden dat we de hele dag prachtig weer hadden en door het veel klimmen ik voor het eerst gezweet heb deze vakantie. Toen ik zag dat er mensen zwommen, moest ik natuurlijk ook! Heerlijk! 
Nu zitten Manlief en ik op een bankje te kijken naar dr zonsondergang aan de overkant van de liefelijke vredige rivier! Niet te geloven dat dezelfde rivier vier weken terug een kollende massa was! 
We zijn dus na deze enerverende dag in Nederland! We lurken samen aan de 1,5 liters fles Spa Rood (ook nog bij de 12 euro)  om de dorst van het zweten van deze dag te lessen! 
Nog twee dagen fietsen en dan zijn we bij Dochterlief. Dan dagje thuis kleren wassen en dan voor verplichtingen fietsen we door maar het Noorden! We hebben nog 2,5 week! Dus het kan! 






Km 77
Weet prachtig ZON
Diner rijst met prutje

Reacties