Dag 11 Gien 85 km

Inmiddels staat de km teller bijna op 900 km! Dat is zo’n 82 km per dag. Nu gaat het ons niet ons niet om de km, maar af en toe kijk je op je teller en dan is het dus heel wat. 
Wat zijn in Gien. Ik wist het niet meer en heb niet genoeg stroom om in mijn iPhone terug te kijken, maar we zijn hier eerder geweest. Een mooi campinkje met stacaravans, pipowagens, tent huisjes. Campers en kampeerders zoals wij zijn ook welkom. Het is een ruime camping en bij elke tentplaats is er een picknicktafel. Lekker, hoef je niet in het natte gras. We hebben een nieuw picknickkleed gekocht 2 jaar terug, maar deze is niet waterdicht. Gewoon niet handig. We zitten normaal op onze matrasjes die we vouwen tot een stoel. Maar dan zit je wel op de grond. Tegenwoordig zijn er nieuwe fiets kampeerstoeltjes. Deze kosten wel 125 euro per stuk. Dit jaar hadden we ook nieuwe tassen voor Manlief. Ook weer een fiks bedrag. Denk niet dat fietskamperen  niets kost. Onderhoud van de fietsen, tassen, tenten, fietsbroeken en regenjassen met elkaar is een fiks bedrag. Dan heb ik heb nog niet gehad over de matrassen en slaapzakken. Eenmaal onderweg valt  het mee. De camping vandaag was €14,50. Met warm water en zwembad, zonder stroom. Met een prachtig plek direct langs de Loire. 
We hadden redelijk weer vandaag. Met droge tent vertrokken en onderweg af en toe zon. De buren naast ons, met alles wat een fiets kampeerders hart begeerd kwamen met een drijfnatte tent aan. Kledder zeiknat. Het mag dan wel een dure zijn, maar de goedkopere versie van ons is beduidend sneller droog! In de avondzon net jack en has aan type ik het blog. Lekker hoor! Manlief ruimt de pruttel van het koken op. We zijn daar altijd een poos zoet mee! Eten kopen, eten koken, de yoghurtjes en salade voor morgen onderweg. 
Je merkt dat we in een toeristischer gebied komen. De muziek van de overkant van de rivier komt met vlagen over. We staan hier nu wel met 7 tenten van fietskampeerders. Dat is ook anders geweest. Op het fietspad van de Loire zie je van alles voorbij komen. Groepen, solofietsers, elektrische fietsen en mountainbikes. Maar vandaag zagen we zelfs iemand met een groene papegaai in een fietskar. Ik dacht dat ik het verkeerd zag. Maar Manlief had het ook gezien. Met een papegaai uit fietsen. Honden in karren zien we veel, maar dit? Eigenlijk zou ik even willen stoppen en een praatje maken. Wat maakt dat mensen met hun papegaai op stap gaan?
We weten niet hoeveel km we morgen doen. Never is nog 140 km. Dus 2 x 70 of morgen 90 en de dag erna naar Serverien. Dat is dan weer een dag etappe van Le Chemin, de herberg waar ik in september ook ben. We zien het wel! 





Km 85
Weer redelijk 
Diner rijst met groenten en ei toetje: chocola mmmm

Reacties