Dag 10 Orlean 65 km

De helse rit die ons vandaag te wachten stond viel reuze mee. Goed er waren een paar stukjes waar het gevaarlijk was. Je mocht niet harder op die stukjes dan 90 km. Dat haalden we toch niet, zo was dat ook geen probleem voor ons. Dat anderen daar anders instonden mag dan ook zo zijn. Al met al was de route die Manlief had uitgezocht prima. Er waren een paar weggetjes waar het gras tot onze knieĆ«n stond, daar hebben we wat anders voor gezocht. Al met al is de route rechtstreeks 50 km. Maar de 15 km om maakt niet uit. Veiligheid boven alles. Bovendien hebben we vakantie, toch? We zagen nu wel heel mooi echte stukken gewoon platteland. Geen toeristische plaatsje, maar gewoon zoals redelijk vlak boerenland is. Velden met graan, bieten, mais, wat luzerne, stuk lavendel. Gewoon mooi. Wel wat glooiend, maar dat was het probleem niet. Er was een stevig wind. Echt stevig, windkracht 5/6. Bovendien bewolkt. Vanmorgen was het weer echt koud. Met jack en jas op de fiets. 
Vanmorgen op de camping was het droog maar er was een hoge luchtvochtigheid. We stonden tussen twee rivieren in en de uitstraling was hoog. In de tent dus condens. Zoveel dat het lekte. Ik heb er niets van gemerkt, want ik sliep weer 5 kwartier in een uur. Behulpzame Manlief legde de natte slaapzak ook nog eens op de natte picknicktafel en mijn slaapzak was kleddernat. Tja, dan wordt kamperen een stuk minder leuk. Op naar een hotel dacht ik alvast. 
Op de camping in Orlean aangekomen was het prachtig weer. We waren een half uur te vroeg. Maar geen probleem de zon scheen overweldigend op het plateau voor de receptie. Over twee fietsenstallingen heen gehangen, was mijn slaapzak in een ommezien droog. Ondertussen aten we een broodje. Toen de camping open was en wij de somma van 9 euro hadden betaald, comainroom, gratis warm water en een fietsenstalling, was het leed zo geleden. Binnen een half uur zaten we op de fiets richting winkel en binnenstad. Nog even 12 km!! De binnenstad is prachtig! De Dom geweldig. Ik was net op tijd voor een stempel! Er werd ook nog prachtig gezongen door iemand! Geweldig, zelfde idee als in Santiago. 
Manlief staat te popelen, hij wil dat ik opschiet. De dame van de receptie komt zo afsluiten. Nu loopt dat vast niet in zo’n vaart, want de rij met campers en zo voor de receptie is zeker nog wel 5 stuks. 10 minuten per keer …dus dat loopt los. Het is ongelooflijk, wat je hier ziet. Campers met aanhangers met motoren en fietsen. Niet een maat meerdere. Nog niet zo gek als in Berlijn. Daar stonden campers met de omvang van een bus. De vorige keer dat wij hier waren, in de stromende regen, stond het vol met werklui en kinderen. Kinderen die de toiletten besmeerden en de grote aantallen werkmensen uit Polen en Letland zijn er nu niet en de camping heeft een ware metamorfose ondergaan. Het enige nadeel zijn de bomen, die maken de camping donker. 
Morgen beginnen we aan de Loire. Tot Chien. 


Km 65
Weer bewolkt later zon
Diner rijst met prutje

Reacties