De vierde dag Huis ter Heide 90 km

Alweer 4 dagen op pad. Nog steeds op dezelfde camping. Het is een andere vorm van kamperen, waar we toch wel even aan wennen moeten. Normaal heeft alles een vaste plek. Vandaag gingen we fietsen, tja en dan neem je niet alles mee. Wat moet wel mee en wat niet? En waar laat je het dan. Al met al wel een heel gedoe. In nog een restje avondzon schrijf ik dit blog. Erg leaker. Me Kung gewoon genieten van even zonnestraal, zonder dat deze te heet is,Manlief is al onder de douche en ik ga zo. 

Om kwart over acht zaten we op de fiets en na 2 km begon het te miezeren. In verband met de kou, had ik mijn wandelbroek over mijn fietsbroek aan. Uit of toch aanhouden?  Het miezeren was niet erg, maar wel zo erg dat je na 10 minuten toch nat was. De wandelbroek droogt snel, maar toch. Eigenlijk voelt alles niet goed. We willen gewoon een leuke route, niet van dit behelpen wat we nu doen. Het is niet anders, dus we zullen het er mee moeten doen.
Op de knooppuntenkaart van Drente, in Friesland bij de Aldi gekocht voor 1 euro, stond een leuke route richting Roden. Uit een grijs verleden dachten we te weten dat er een grote outdoor winkel is. Onze kussens zijn niet goed, het dopje laat steeds lucht door en dat betekent na een uur een platte kussen. Het was er niet van gekomen om deze te kopen in de afgelopen weken. Ook een paar nieuwe snijplanken zijn wenselijk. En zo combineren we het nuttige met het aangename. De route is maar 50 km, dus we knopen er nog een paar punten bij aan. Na twintig km arriveren we in Roden en is het gelukkig  droog. We beginnen eerst maar met ons ontbijtyoghurtje.  Dan gaan we gesterkt de winkel in. Manlief heeft er zo’n hekel aan. Ik wil eigenlijk graag een onkreukbare jurk. Maar ik betaal geen 80 euro meer voor een jurk. Sinds ik de kringloop heb ontdekt voelt het niet goed om zo’n bedrag uit te geven aan een jurk. 
Bij de slaapspullen aangekomen in de winkels krijgen we weer een hartverzakking. Lichtgewicht matrassen voor bijna 200 euro. Slaapzakken idem dito. De kussentjes zijn gelukkig beter van prijs en hebben 2 jaar garantie. Moet je wel de bon bewaren, maar waar laat je die dan? Gepaard met kussens en een nieuw gasflesje verlaten we na twee uur de winkel. En passant ook nog even gekeken naar de lichtgewicht tenten. De onze is inmiddels 12 jaar oud. Evenals onze slaapspullen. We zullen er toch een keer aanmoeten. Matrasjes, slaapzakken en stoelen dan praatje al gauw over 1200 euro. Een caravan of camper is duurder natuurlijk. 
Dan fietsen richting Leekstermeer. Een mooie route. De netelroos is over en ontspannen fietsen we menig kilometertje weg. Via Leek, Zevenhuizen belanden we in Haulerwijk. Het is er druk. Er is overal veel verkeer. Drukker dan we gewend waren van vroeger. Er fietsen en lopen veel oudere mensen. Je hier krijgt de indruk dat iedereen boven de zestig is. Als je een kind ziet, draai je je om op de fiets. Of mensen met kinderen zijn op vakantie of ze zijn er niet. Op de camping is iedereen ouder dan ons en alleen de kleinkinderen van Rika en Albert, de campingbazen zijn aanwezig. Het is gewoon opvallend. 
In Haulerwijk zien we dat de teller op 80 km staat en dat de route nog zeker 16 km voortgaat. We vinden het welletjes. Je gaan linea recta met de kortste weg naar de camping. In een lekker zonnetje maken we een pasta met tonijn, courgette en doperwten.  Met een heerlijke salade een godenmaal. Dat is natuurlijk wel een voordeel als je ergens langer staat met een koelkast. Kunt wat voordeliger inkopen. We maken gelijk een pasta voor morgen als lunch en een yoghurtje als ontbijt.
En zo is deze dag ook weer om.







Reacties