De tweede dag van Zuidwolde naar Huis ter Heide 70 km


We zijn op de camping De Schuilhoeve beland in Huis Ter Heide. Op een prachtig plekje. Volgens de boer: “Op een klein tippie” net gemaaid gras. Voor ons oog een prachtig beginnend natuurterrein. De heide bijna in bloei. Na een koude nacht en een frisse fietstocht nu in mijn BH en fietsbroek in de zon. Manlief zegt dat als de zon echt schijnt het een te hete plek is. Wat een “beren” na deze koude dag. Als het te warm wordt zoeken we wel weer een koel plekje en vooralsnog is het hete weer nog niet aan de orde. Zorgen om wat evt zou kunnen gaan gebeuren. We staan hier 2 nachten of misschien 3..

We stellen de plannen wat bij. Ten eerste omdat we met gemak 90 km fietsen en dus zo in Nieuweschans zijn en dan zo in Franeker en zo in Emmeloord en zo weer thuis. En dat is eigenlijk ook niet de bedoeling. In verband met de weer oprukkende Corona willen we de Veluwe wat vermijden. We kamperen nu gewoon een nachtje langer op een plek en maken de volgende dag een rondje om de camping en een museumbezoek of zo. 


Op deze camping  zijn we eerder geweest. Ligt aan de rand van het Fochteloerveen. Het is een beetje oudbollig. Maar dat maakt niets uit. Alles wat een mens nodig heeft is er. Wc, warme douche, elektrisch en zelfs een koelkast. Toen we hier jaren terug waren, waren de eigenaren al oud voor ons gevoel. We waren benieuwd of hun kinderen nu het bedrijf hebben overgenomen. Blijken ze er nog steeds zelf te zijn en de mevrouw vertelde dat ze net 65 was geworden. Met een schok realiseerde ik, dat is maar 7 jaar ouder dan ik... voor mijn gevoel doen  ze zeker aan als goede zeventigers..... met hun lichamelijk ongemakken.

In Friesland heb ik zo genoten van de vogels. En zo leuk, ook hier zien we weer allerlei kleine vogeltjes. We moeten even uitzoeken wat de naam is. Vandaag hebben we tijdens het fietsen hebben we zwermen ooievaars zien overvliegen. Heb ik nog nooit gezien.

De plannen om de Piepertocht( van het Bild naar Antwerpen)  te fietsen laten we dus maar even varen. We blijven hier een paar dagen en fietsen dan richting Zuid Drente en dan via de kop van Groningen naar Friesland. Maar vooral: we zien wel. Ik merk ook: alles heeft zijn charme. Morgen eerst wandelen ove het Fochteloerveen, dan fietsen naar Hoogersmilde, en dan weer terug. 

En daarna: dan is er weer een dag....









Reacties