De tiende dag Onstwedde. 50 km

Even een kort verslagje, want ben inmiddels erg slaperig. De vorige nacht slecht geslapen. Vandaag een relaxt dagje. Ik ben voor achten op gestaan, want ik wilde graag douchen. Dat lukte. De douche was vrij. Om 8 uur kwam ik heerlijk fris uit het douche gebouw. De zon scheen prachtige op het weitje van de camping. Dauw in het gras en de zon met zonnestralen er op. We hebben heerlijk tot 9 uur in het zonnetje gezeten.  Doen we anders nooit. Nemen we geen tijd voor, maar nu was het heerlijk. In de schaduw is het fris, maar in de zon is het koesterend warm.   Ik heb lekker nutteloze netjes gehaakt. Geen nut,  maar leuk om te doen. 
We besluiten om naar Vlagtwede te fietsen en te kijken of onze oude buurvrouw thuis is.we hebben geluk. We drinken koffie bij haar en halen herinneringen op aan vroeger. Uiteraard bespreken we de kinderen. Om half een stappen we op. Dan moeten we ons ontbijt nog kopen en niet te vergeten brood met er wat op. Dus een lekker yoghurtje met  appel en banaan en havermout. Super lekker. Verder een klein volkorenbroodje met kaas en komkommer en wat worteltjes. 
We doen het rustig aan en fietsen een rondje om Vlagtwedde heen. We stappen af bij Bourtange, maar het is er zo druk, dat we gauw op onze fiets verder gaan.we fietsen voor de tweede keer langs de school in Harpel en fietsen ook onze oude fietsroute van van school naar huis. De bomen zijn zo gegroeid, dat je de situatie bijna niet mee herkend. We doen nog even een rondje dorp. We staan zelfs bij het zwembad, die open is. Helaas de verkeerde tassen mee. Geen zwemkledimg. Daar na  naar de Coop en ik sla  in voor twee dagen. Met zijn tweeën in de winkel mag nog steeds niet. Op de camping beginnen we met het toetje. De pasta met spinazie smaakte heerlijk. Na de afwas maken wij een plan voor morgen. We gaan naar Bierum. Ergens boven in Groningen. We praten nog even met de campingbaas. Daarna nog een klein rondwandelingetje door dit prachtige gebied. We moeten hier met een voorjaar- of herfstvakantie maar eens naar toe en dan dagen wandelen. We hebben nog lang niet alles gezien. Maar wat is Nederland mooi.

Reacties