De derde dag: De verschillen zijn wel heel groot

Km 78
Plaats Hourtin 
Diner pasta met groente en geitenkaas 
Overnachtingsadres 2 sterren camping. La litorial

De verschillend zijn wel heel groot. Gisteren nog bijna op apegapen van de hitte. En vandaag na nog geen km fietsen al in de regenjassen. Deze gingen pas om 13 uur uit. Maar we hadden de wind, en dus de regen, in de rug. Zeer voorspoedig hadden we er 78 km opzitten in nog geen 4,5 uur. Dat kan ook wel anders. 

Het is altijd even wennen zo’n eerste dag. Het fietsen gaat prima met mijn hand, maar het inpakken en douchen bijvoorbeeld is lastig en pijnlijk. Ik merk nu pas hoeveel je je ringvinger gebruikt. Het oprollen van het kussen, de slaapzak in de hoes proppen, dan het luchtbed oprollen. Ook de spullen op de fiets hijsen  is zo’n ding. We maken de zakken bovenop de bagagedrager vast met een spin en dat lukt dus niet goed. Maar ook de tas even tillen bij het boodschappen doen is lastig. De tas zit dus altijd in de verkeerde hand. Nu doet Manlief het wel gelukkig, maar een fietsvakantie is hard werken en als je dan ook nog je vrouw op sleeptouw hebt. 
Het fietsen gaat heel goed.. Ik houd af een toe de linkerhand een poos omhoog. Ging prima. 
Wat zal ik zeggen over de route? Lang en saai........alleen door bos en soms een dorpje. En zo belanden we dus rond een uur of 2 op de camping. We hadden nog best 20 km erbij kunnen doen. Maar met mijn hand? Het ging prima, maar we moeten ook niet de eerste dag gelijk de boel forceren. 
De campingbaas had amper tijd om ons in te schrijven. Het was een Engelsman en keek naar een spannende cricketwedstrijd. Gelukkig scheen de zon bij het opzetten van de tent. Daarna hebbben we nog even lekker gezwommen. Dat gaat dus ook prima met mijn hand. Maar daarna begon het weer te regenen. Het is een twee sterrencamping.uit ervaring weten we dat deze dan vaak een lege ruimte als animatiezaal hebben. Voor fietskampeerders ideaal. Soms is deze ruimte ook speciaal voor fietsers of wandelaars ingericht. Ik zit nu met een legging aan in deze overdekte ruimte waar mensen ook kunnen tafeltennissen. Je wilt niet weten hoevaak het mensen niet lukt om het balletje te raken. Deze vliegt ons dus regelmatig om de oren. Maar we zijn blij met de ruimte. Manlief heeft 3 stopcontacten in gebruik. Er is een bank en zittend naast elkaar hebben we er een lekker dutje op gedaan. Er stond buiten een tuintafel en deze hebben we naar binnen gesleept. We hebben hier lekker gekookt. De beroemde pasta met rode saus en kaas. Met als toetje een kopje gember thee. 
Morgen gaat de route naar Royan en daar met de pond over. Dat is ongeveer 60 km en dan nog een km of 15/20. We zien het wel. Tot Roscof is het 1000 km. Ze voorspellen weer regen. De tent is nu drijfnat. Dat is lastig inpakken. In deze ruimte kunnen we morgenvroeg ook  rustig en vooral droog ontbijten.  Al met al vandaag een prima dagje. Wat een verschil met gisteren qua weer. Ik moet nu nog even op zoek naar mijn sokken. Heb steenkoude tenen.



Reacties