4/8 van Cap Fun naar Lacacau

Weer: heel warm
Km: 62 maar ook een stuk met de pont
Diner: ratatouille met rijst en sla
Camping: €22,00

Wat een nacht hebben we achter de rug. Tjonge, dat hebben we niet vaak mee gemaakt. Het was erg warm, te warm zelfs voor de lakenzakken. Vervolgens nog een feest ergens met fikse muziek. En de kinderen hoeven hier volgens mij. Oor 12 uur niet naar bed. Wat een kabaal. Zo kwam het dat Manlief zelfs zijn oordoppen in deed. We worden oud. Slapen met slaapmasker en oordopjes. 
Van,orgen wel de wekker gezet, want we wilden de veerpont halen. Dat betekende eerst nog 15 km fietsen in een duinlandschap. We hoorden dat Cap Dun op 109 meter ligt. Dat betekent veel stijgen en dalen. Maar het was fris, hoewel ik de jas niet heb aangehad vandaag. 
We fietsen in een soort Delta en om zo efficiënt mogelijk te fietsen en niet helemaal om het meer te fietsen, hebben we een stuk afgesneden. Het landschap lijkt op dat van Schiermonnikoog. Aangezien we hier alleen maar momenteel door dennenbossen rijden, missen we er niet veel aan. Manlief zegt dat je hier wel oorbescherming nodig hebt als je hier bosarbeider bent. De krekels maken zo’n oorverdovend geluid. Het is niet te geloven. Je wordt er echt dol van als je er op let.
We waren precies 5 minuten voor 9 bij de veerboot en er was nog plek. Ik heb bij een veerboot voorstellingen van de boot naar Texel. Dit bleek echter een klein bootje te zien. Ik denk dat er 30 mensen op konden. De fietsen stonden op het dak. Zonder bepakking. Dat zeggen we makelijk, maar dat is voor  ons een hele heisa. Ik heb 7 tassen en manlief 6. We moeten echt nieuwe en dan moeten de boventassen wat groter. Dat scheelt voor ons beide dan een tas. Dus alles er af en aan de overkant alles er weer op. De overtocht duurde 20 minuten. Een strak blauwe hemel. Duinenaan de ene kant en duine aan de andere kant. Een prachtig gezicht.
Alles we overzien komen de geuren van eten ons al tegemoet. Mensen zijn hier liefhebbers van crêpes. Hele dunne pannenkoeken. Ze geuren dat het een lievelust is. Bij de veerboot staan allemaal kleine winkeltjes. Mensen gaan hier een dagje uit. Je kunt ook fietsen huren. Het Schiermonnikoog in het klein, maar direct bij de veerboot koffie en lekker dingen. We kopen een meergranen stokbrood. Ik hik er een beetje tegen aan. In de tas zit nog een volkorenbroodje van gisteren. We besluiten dat deze voor de lunch is, omdat we gisteren afgezien van bruine bonen in een kleinblikje voor €3 niets konden krijgen. Daarom een vers stokbroodje met niks. Heerlijk. Ik zit wat tegen de calorieën aan te hikken. Maar nu doen we moeilijk, want vroeger aten we gewoon een grote roze koek. Die is ongeveer net zoveel calorieën. Nu eten we zelfs minder calorieën  en gezonder. Ik zou het hele brood wel op kunnen, maar dat is ook niet nodig.
We fietsen de volgende veertig km door het bos,  duinen en oorverdovende krekels. We besluiten om niet door te gaan op de kustroute. De is hoogseizoen, overal drukte door het mooie weer natuurlijk extra. In zee kun je toch niet zwemmen en de zee zie je niet door de bossen. Dat was wel anders toen we de Oostzeeroute fietsten. Zo van het fietspad af in zee. Op het laatst namen we niet eens de moeite om een badpak aan te doen. 
Om 13.00 uur vinden we het wel welletjes. Het is weer heel heel erg warm. We besluiten een goede winkel te zoeken en weer eens fatsoenlijk eten in te slaan. En dan op zoek naar een redelijke camping. We gaan voor de drie sterren. 
We komen een Carrefour tegen en kunnen ons hart op halen aan de verse groenten. Courgette. aubergine, paprika, sla, tomaten, knoflook, uien. Met een tas vol en €24 lichter, staan we bij de fietsen. Het is nog een heel ding om alles mee te krijgen. Pinda’s en mineraalwater zijn we nog vergeten. 
En we hebben echt geluk. We komen op een camping municipal. Met een redelijke prijs, een eenvoudig maar lekker zwembad en een buurman met stroom, waar we op mee mogen liften. Ik span gauw een waslijn en allles wat wasbaar is word stevig onder handen genomen. Manlief doet zijn eigen was. Van mijn fietsbroek komt zwart water af. Ik had deze nog niet gewassen. 
We prutsen een poos met een tentstok die weer gescheurd id. Manlief heeft inmiddels ervaring hier mee en samen met de campingbaas maakt hij het zaakje. Ben je een keer vroeg en heb je dit weer. Dan eindelijk tegen vijven gaan we lekker zwemmen. We vermaken ons een poos in het zwembad. Dan lekker kokkerellen en gelijk de lunch voor morgen gemaakt. Op deze camping is het zwembad tot 22.30 uur open. Ik kan het niet laten, ga nog lekker een poos zwemmen. 
Wat een dagje! De was gedaan, alles weer opgeladen  dankzij de buurman. Rustige camping! Wat wil een mens nog meer. Er zijn geen muggen,  dus we liggen met de tent open in een heerlijke zeebries! 
.






Reacties