3/2 van Mimizam naar Cap Fun

Weer: zon, heel veel zon 35 graden.
Km:75
Camping: €39,00
Diner: linzensoep met tomaat toe

Het was een warme dag. De nacht was koud, want ik heb toch nog even onder mijn slaapzak gelegen. Maar de dag.... eigenlijk was het rond 8.00 uur al brandend. De route was rustiger dan gisteren. Dat scheelde, zodat we ook nog een beetje door konden fietsen. We zitten nu in een delta. Dat betekent ook veel binnenmeren. Het lijkt een beetje op Drente. Hoge grove dennen, paarse heide, nog planten die lijken op eetbare laurier. Veel bramen, maar deze zijn erg klein. Ze lijden onder het vochtgebrek. Je moet je niet voorstellen wat er gebeurd als hier brand uit breekt. Honderden hectare, zo niet duizenden hectaren met droog bos. Rond de middag komen we langs een binnenmeer. Het water staat laag. Op kniehoogte. Als je rustig doet kun je net zwemmen, anders raken je knieën de grond. Rond het meer staan de dennen. Er ligt niemand op het strand. Te heet. Iedereen zit onder de dennen. Rond 75 km stoppen we. Mijn banden plakken aan het asfalt. Op een camping aan gekomen krijg ik eerst een glas water. Manlief niet. “Uw vrouw mag wel even gaan zitten. “Dankbaar neig ik neer op het bankje voor de receptie. Helemaal af. Ze hebben nog een plekje. Als we genoegen nemen nemen met 3 bij 3 meter.  Onze tent past daar precies op en de fietsen kunnen er dan naast. We durven niet eens te vragen of het plekje ook schaduw heeft. En mogen ook nog eens 40 euro betalen. Het is niet anders. In de verste verte geen winkel. In de campingshop hebben ze nog een ui en een courgette. Met nog een originele dikke Franse tomaat met een puntje. In Spanje hebben ze in die vorm een kaas. En hij heet tiet. Je kunt er iets bij voorstellen. Ze smaken heerlijk.
Gelukkig is er nog yoghurt en een appel. Maar, ook niet onbelangrijk, wc papier per rol. En dat hadden we net nodig. We zetten de tent op en gaan naar het strand. We zitten echt op een Cap. De camping heet ook Cap Fun. Je hebt , als je een goede plek hebt, zich op de zee, want de camping ligt op een bergduin. We gaan naar het strand. Het zand is zo heet dat je er niet zonder slippers op kunt staan. Maar je kunt zwemmen. Ik zwem een kwartier, langer houd ik het niet vol. Het water is ijskoud. Ik kan rustig 45 minuten in de zon liggen en ben dan nog niet warm. Manlief die zich even heeft ondergedompeld, verband levendig. We gaan terug naar de camping. Dat is nog een hele operatie, want het dun is wel vijftig meter hoog en met slippers een hele klus. Als we boven zijn lopen we gelijk naar het zwembad om weer af te koelen. 
We maken linzensoep. Lekker zout met deze hitte. En als toetje: de tiet.
Dan is het haasten. We hebben het maar druk als vakantiegangers. De zon gaat om 21.28 uur onder en we zitten op een plek dat we de zee kunnen zien ondergaan.  Als een vuurbal zakt de zon binnen 10 minuten onder water.  
Nu weer gauw naar bed, want we moeten de veerboot halen om 9.00 uur. We snijden een stuk af. De overtocht duurt 20 minuten. Net zolang als naar Texel






Reacties