15/8 van Bitry naar huis

Weer: fris en een beetje bewolkt
Km: 720
Diner: wraps
Camping: eigen bed
Vertrek: 9.00 uur -18.00 uur

Na 4 weken van vroeg  opstaan zit je in je ritme van op tijd wakker worden. Dus 6.30 uur wakker. Maar we hebben ons nog een keer omgedraaid en hebben lekker een uurtje erbij gepakt. Het dauwt hier vreselijk. Goed voor de natuur, maar voor ons minder. Alles kleddernat. Om 7.30 uur staan we op. Ik snijd bij het aanrecht bij de wc nog even de worteltjes in stukjes. Spoel de tomaatjes en maak het ontbijt klaar. Ondertussen kook ik gauw ook wat water voor de koffie.  Het gras, wat hier mooi groen is, is kletsnat en ons picknickkleed niet waterdicht. Moeten we dus toch nog iets op vinden. Als ik terugkom heeft Manlief de tent nog even in het zonnetje gezet. Ook heeft hij ergens twee tuinstoelen geregeld. Zo eten we in het zonnetjes voor de laatste keer onze Fromage Blanc.
Om 9.00 uur rijden we na een hartelijk afscheid van Marco en Eugene, de eigenaren van het Chateau, richting Holland. Gisterenavond was het erg gezellig aan de Table de hotes. Eugene is een interessante vrouw. Een echte Franse dame, leuk gekleed. In de keuken zie je haar met kokjas en schort en als ze aan tafel mee eet, komt  een prachtig geklede vrouw onder het schort te voorschijn. We aten gepocheerd ei, met spekjes een een rode wijnsaus. Varkensmedaillions met roomsaus, kleine paddenstoeltjes en aardappelpuree en een crêpe (pannenkoekjes) toe. We zaten binnen en het was erg gezellig en interessant aan tafel. Er waren nog twee jonge Nederlandse stellen. Hun kinderen aten vooraf en speelden tijdens het diner.  Het was aanleiding tot geanimeerde gesprekken. Een vrouw was ook onderwijzeres en het andere stel had een dochter met dyscalculie. Dus raakvlakken genoeg.
We hebben gevraagd aan Marco wat volgens hem de snelste route is naar Nederland. Hij moet voor zijn werk ook vaak in Doetinchem zijn. Dus kent de weg. Hij gaf aan altijd via Parijs te rijden en dat doen wij dan ook maar. We hebben geluk, want het is Maria Hemelvaart. Dat is een officiële feestdag in Frankrijk. Alles dicht en geen vrachtverkeer. Via Parijs gaat prima en geen enkele file. We stoppen een paar keer en eten onze wraps, worteltjes en koffie. 
We rijden Nederland binnen. De verkeersdrukte overvalt ons. Wat een verkeer en hoe dichter we bij Arnhem komen hoe geler de natuur is. Het is hier echt beduidend geler dan in Frankrijk.
En dan rijden we rond 18.30 uur de straat in! Precies na 28 dagen zijn we weer thuis. 2050 km op de teller. 26 campings, geen enkele lekke band. Alles is goed gegaan! We kunnen terug kijken op een goede reis!








Reacties