30/7 van Maubourguet naar Oloron St Marie

Weer: vanmorgen bewolkt, vanmiddag zon meer dan 30 graden
Km: 92 en 95 met de boodschappen
Diner: pasta met salade
Camping: €20,40

Na een heerlijke nacht in een echt bed met witte lakens, stonden we om7.00 uur buiten met de fietsen. We werden door Clothide 3 x gezoend en ze wenste ons een Bon Camino. Vervolgens moesten we eerst op zoek naar brood. De bakker die we de dag ervoor hadden gezien en om 6.30uur open zou zijn was gesloten. Weer geen brood. We zagen nog een andere bakker, maar deze was ook nog dicht. Maar terwijl we voor de winkel stonden, kwam de bakkersvrouw eraan. We mochten via de bedrijfsingang naar binnen en daar stonden wel 8 kratten versgebakken broden al klaar. En we hadden weer geluk, want ze hadden ook nog pain complet(volkorenbrood) Het waren wel kleintjes, daarom maar twee gekocht. De prijs €1,10 per brood. De goedkoopste die we tot nu toe zijn tegen gekomen. Ze smaakten heerlijk. Zo echte ouderwetse broodsmaak. Je proeft het graan en de gist. Dat kon ook niet anders, want afgezien van een eitje en banaan, hadden we niets wat er op kon.
Gezien de km die we wilden maken, hebben we gekozen voor de glooiende variant. Deze was uiteindelijk 92 km lang. We vragen ons af hoe de echte etappe dan zou zijn geweest. Dit was namenlijk wel een heftig stuk.  De hele dag had ik pap in mijn benen en bij alle klimpartijen leek het wel of mijn banden aan de weg vast waren geplakt.  Erg vervelend. Gisteren hadden we al vroeg de salade op bij gebrek aan brood en ‘s avonds een pizza gegeten. Daar kan ik bij deze hitte dus niet op fietsen. We hadden vandaag ook geen salade, omdat we dit bij de gite natuurlijk niet konden maken. Halverwege de dag hebben we maar een blik kikkererwten open getrokken. Dat hielp wel beter. En ergens was nog een winkel. We wilden bananen, maar die waren op. Er was fromage blanc. (Kom ik bij de fiets, bleek het crème fraise te zijn. Dat zou wel heel zwaar op de maag liggen. Gelukkig mocht in het ruilen.) Met een stoot havermout en een appel, hebben we deze ook nog ergens genomen. Op de website van het boekje stond dat de variant landschappelijk gezien niet zo mooi zo zijn. Het eerste stukje was ook niet zo mooi. Deed heel erg Hongaars en Roemeens aan. Maar had ook zijn charme. Toen kwamen we een een deel dat leek op de Beierse Alpen en vervolgens hebben we kilometers lang langs een soort Oostenrijkse Alpenweggetjes gefietst. Wel wat klimmen en dalen, maar al met al viel het mee. Op de achtergrond links zagen we de bergen van de Pyreneeën. Door de bewolking niet goed te zien, jammer genoeg. Rond een uur of een kwam de zon erbij. Het werd weer heet. Ook nu zitten we we nog gewoon in zonnejurkje en korte broek op plaid. Het is nu 21.00 uur en het wordt nu trouwens hier wel snel donker. We hebben al een paar nachten alleen in de lakenzak geslapen i.v.m. de warmte. Maar op de fiets is het dan ‘s morgens nog wel erg koud.  We beginnen met een jas, dan het fietsshirt met een mouw, dan het shirt zonder mouw, dan in mijn bikini bovenstuk(als we niet in een stadje zijn) dan zonnejurkje of korte broek. En dat nu al dagen. We hebben nog nooit zoveel zonnebrandcreme gebruikt als in deze vakantie. Levendig verbanden behoort hier echt tot de opties. 
Uiteraard zit het venijn altijd in de staart. De camping bleek heel lastig te vinden. Op een rotonde 2 keer een pijl met een afslag. We konden het ook niet op zoeken. Mijn databundel is op en Manlief had geen stroom meer. Je rekent toch heel erg op deze hulpmiddelen. Na wat gezoek en 15 min wachten tot de IPhone van Manlief weer was opgeladen konden we via internet de camping vinden. Jammer genoeg lag de camping een eind buiten het stadje. We zijn te moe om nog weer te klimmen met de fiets. Dat maakt dat we zo niet alle stadjes zien. Op de camping  aangekomen bleek er heen zwembad te zijn. Gelukkig wel een koude douche. Dat hielp ook. Met een fles mineraalwater en een flink bord pasta verdwijnen de bibbers uit de benen. Wel grappig, er was hier vlak bij de camping een Netto(een winkel die we kennen van onze Duitse tochten) en een Action. Ik kom niet laten om even te kijken. Exact hetzelfde aanbod als in Nederland. Met veel Nederlandse namen en beschrijvingen. 
We hebben de helft van een zak pasta gekookt. Normaal doen we een derde. In de winkel was het brood al weer op. En morgen vertrekken we vroeg. Dus weer geen brood. Misschien is er ergens nog een bakker. Midden in de route op 40km is een Col. 3 km van  8%.ik moet er niet aan denken om deze te doen in de brandende middagzon. Dus morgen toch maar weer om 5.30 uur de wekker. Als alles goed verloopt, dan komen we morgen aan in Sant Pied du Port. De eindbestemming van dit deel van de route. We moeten dan eerst maar een dag bijkomen. De hitte en het klimmen maakt het wel erg zwaar. 
Daarna bekijken we wel hoe we terugfietsen. We hebben nog 21 dagen, dus dat moet wel lukken. 










Reacties