28/7 van St Nicolas naar Castera Verduzan

Weer: opgestaan met regen, hele dag bewolkt, ‘s avond zon
Km: 77 
Camping: €14 
Diner: pasta met spinazie uit blik(!) en geraspte kaas

De wekker was weer gezet, maar niet om 5.15 uur. Alleen toen we wilde opstaan, regende het. Ik heb de wekker uitgezet en we hebben ons lekker omgedraaid en geslapen tot we wakker werden. Toen regende het nog, maar het was inmiddels 7.45 uur. Dus gewoon lekker uitgeslapen. Het miezerde. We hebben eerst alles spullen in de tent ingepakt en zijn vervolgens gaan eten. Wat een gelukje. Op deze camping was een soort kantoortje dat fietsers en wandelaars mogen gebruiken als woonkamer. Stel je er niet te veel van voor, hoor. 3 bij 3, met aanrecht, koelkast, vriezer en bankje, tafel en 4 stoelen. Maar nu reuze handig. Na het ontbijt is het droog. De tent nog drijfnat. Dat betekent extra kilo’s voor Manlief. Maar we komen er ook achter dat verschillende tassen nat zijn van binnen. We laten de tassen altijd op de fiets. Vinden wij wel net zo gemakkelijk. Maar nu merken we dat ze toch wel wat ouderdomsklachten vertonen. Daar waar het hangwerk zit om de tas aan de fiets te bevestigen is het plastic geknapt. De tassen hebben we gekocht in 2006. We hebben toen in de meivakantie gefietst in Luxemburg. We wilden er niet te veel geld aan uitgeven, omdat we niet wisten of we dit vaker zouden gaan doen. Je heb drie merken tassen, waarvan de Ortlieb de duurste is. Deze kost zeker €80,00 per tas en soms heb je aanbiedingen van €125,00 per 2. Dat betekent voor ons dat we zo €500,00 alleen al kwijt zijn aan tassen. Dat is een fiks bedrag. Over de huidige tassen mogen we niet klagen. Deze hebben we zeker achteraf gezien, 4 tot 5 weken per jaar gebruikt. En nu gebruik is de tassen als ik op de fiets naar school ga en we doen nu de kinderen niet meer thuis wonen, de boodschappen ook op de fiets met de tassen. Tja, en dan komt er toch een moment dat er nieuwe gekocht moeten worden. Ik wil dan ook graag nog een rolts achterop. Deze heb ik laatst ook gezien voor €80,00. 
Na dat we met ons handige vaatdoekje, dat ik altijd aan het stuur heb hangen, de tassen hebben gedroogd pakken we gauw in. Om 9.15 uur rijden we van het terrein. Na een km komt het eerste obstakel. De brug, maar nu in omgekeerde volgorde. Manlief heeft het stuur vast en ik houd de fiets in het gareel bij de “spinnen”van de achterbagage. Het is een glibberpartij, want alles is nat en glad.de eerste kilometers fietsen we langs een kanaal. De lopers komen we nu in bosjes tegen. Niet volgens de Nijmeegse Vierdaagse. Daar zagen we net een stuk van, toen we weg gingen. Dat was echt Avondvierdaagse formatie. Ik denk dat we er vandaag al met al zo’n 40 hebben gezien. Ze hadden geluk, net als wij. Een lekkere bewolkte dag en niet te warm. Dat scheelt zo’n stuk. Alleen het fietsen wilde niet zo goed. We hebben gisteren aardappels gegeten en tussen de middag vandaag ook. Ik heb lucht genoeg bij het klimmen, maar gewoon geen kracht. Het is hopeloos. Dan is 77 km wel een heel eind. Pas rond 5 uur zijn we eindelijk op de camping. We zetten gauw de tent uit. Op de kop, zodat deze kan drogen. En warmpel begint de zon te schijnen. We hebben het warmste plekje van de hele camping. Geen enkele bomen. We trekken het picknickkleed onder de hesters en kappen een uiltje. Het was toch best weer een zware tocht. 
Om af te koelen gaan we toch nog even zwemmen in de waterplas bij de camping. Dat is toch lekker dat je bijna bij elke camping kunt zwemmen. Pas rond 7.45 uur komen we aan het koken toe. Gezellig samen zittend op het kleed voor de tent. We brouwen weer een stevigepaste en verkennen alvast  de laatste etappes. Deze worden weer zwaarder, want we gaan richting de Pyreneeën. Met als toetje de laatste dag een Col van 480 meter stijgen met een stuk van 10%. 
Maar ook komen we er achter dat de winkels heel schaars worden. Het begint al goed, we hebben geen brood. Als het moet kunnen we onderweg nog wel pasta koken. We hebben daar nog een volle zak van. Plus nog 4 eieren, een zak aangebroken pinda’s en een banaan. Het is ook nog zondag. Maar vorige week zondag dachten we ook nog dat we een probleem hadden en we zaten nog niet op de fiets of er stond een broodkraam. We zullen wel zien.

Reacties