20/7 van Never naar St Armand -Montrond

Dit blog schrijf ik op een prachtige Franses camping. Qua entourage net een van een jaren 50 film. Schitterende oude toiletten. Een paar hurk toiletten, witte ouderwetse wasbakken. Alles gewoon schattig. Als wij arriveren rond 16.00 uur is de camping na genoeg leeg. Maar gaande weg stromen vakantiegangers binnen. Het schijnt een doorreis camping te zijn. Maar totaal anders dan wij dan kennen uit Duitsland. Dit van een totaal ander kaliber. In Duitsland stond met gewoon de nacht uit. Hier lijkt het nog of mensen kamperen. 
De route uit Nerver was prima. Een lekker zonnetje, een frisse wind en voor we het wisten hadden we er 30 km opzitten. We hadden geen brood gekocht, want we hadden nog eieren die op moesten en nog rijstwaffels. Gisteren had ik de hele dag tijdens het fietsen last van een volle maag. Dus we doen vandaag een beetje rustig aan. Maar dat blijkt gaande weg de dag ook geen optie. Het is warmer dan we in eerste instantie in de gaten hadden. Door de frisse wind valt het mee,  maar ik heb toch meer vocht verloren dan dat ik dacht. Halverwege de middag sta ik te tollen op mijn benen. Pas na het avondeten trek ik weer bij. Het is lastig om de belans te vinden tussen genoeg eten, voldoende eiwitten om te herstellen en koolhydraten voor de energie.
Het is warm, en hoewel het routeboekje aangaf dat het nog een eenvoudige route was, hebben we behoorlijk moeten klimmen. En dit is pas het begin. Uiteraard moet het “ergste”  nog komen. Misschien is het ook de klap. Manlief heeft maandag en dinsdag gewerkt. Vervolgens woensdag een groot deel van de dag gereden. Gisteren was het de eerste fietsdag. Dat is ook altijd wat stressvol. Heb je alles bij je etc ect. De camping die gesloten bleek. Het bedenken van een alternatief.  De warmte. Vervolgens de verkeerde stekker aan de waterkoker. Ik maak me hierover niet  zoveel zorgen overigens. Als de waterkoker het niet doet, dan koken we wel op gas. Manlief denkt dan alweer aan de gastankjes die we misschien nergens kunnen krijgen. Dan gaan we toch uit eten, denk ik dan. Of we eten koud,  bijvoorbeeld  een salade. Maar voor Manlief is dit anders. 
Het was heerlijke om vandaag rustig op tijd op de camping te zijn. We hadden onderweg al boodschappen gedaan, dus toen we aankwamen konden we ook echt even relaxen. Er lagen in de wifiruimte nog tijdschriften en we hebben gewoon en uurtje lekker onder de bomen gelegen. 
Maar kamperen is niet alleen relaxen. Soms is het ook even buffelen. Dus rond een uur of 6 hebben we gekookt. Niet in alle winkels kun je groentes los kopen. We vonden een schaal voor ratatouille. Dus met 2 uien, 5 tomaten, een paprika, 3 courgette en een totaal vergane aubergine. Dat past ons dan geweldig. Zelfs met 35% korting. Nu hadden we voor 2 euro een avondmaaltijd en een lunch, is niet duur. De penne hadden we al en een pakje tomatensaus moest er nog bij gekocht worden. Uiteraard niet bewerkt en zonder suiker en zout. Een goedkoop dagje vandaag. 9 Euro aan boodschappen en de camping was €13,50. 
Vandaag ging de route veel langs kanalen. Morgen ook nog een stukje en dan gaan we toch al wat klimmen. We hebben etappes van tussen de 70 en 85 km. Met deze temperaturen, prima afstanden.
Manlief heeft de koffie klaar en zo gaan we nog even wat kuieren. De dag is alweer voorbij!

Weer: 32 graden
Diner: ratatouille met penne
Afstand: 77 km




Reacties