18/7 Bitry Op het groene zachte gras

Even een probeerseltje. Blogger doet het niet meer en daarom moesten we iets bedenken. Voor mijn Camino app lukte deze app wonderwel. Maar nu met dit account van Mijn fiets en ik,  is het even weer spannend. 
Maar volgens mij doet het blog het. We hebben vandaag vanuit ons huis naar hier, Bitry gereden. Ongeveer 770 km. Thuis hadden we een al adres gezocht voor een plek voor onze auto. Deze durven we niet zomaar ergens 4 weken aan de kant van de weg te laten staan. Via Nederlandse campings in Frankrijk langs de Loire kwamen we hier. Een prachtig landhuis met chambre dote. En een klein campinkje met nu 3 tentjes. We eten vanavond gezamenlijk. Is altijd leuk. Het is een prachtige ontspannen plek. En heel bijzonder. Groen gras. Thuis is het gras helemaal bruin van de droogte.Het is wel weer een bijzonder verhaal. We zoeken een camping en dan komen we op dit plekje terecht. Zo prachtig.  Mensen komen hier speciaal om te eten. Er wordt gezamenlijk gegeten. De vrouw des huizes heeft gekookt. Zo heerlijk. Een start met botvis met kappertjes, kip met vissaus en rijst, plankje kaas, een een toetje met prune des gardin met amandel slagroom. Het gezelschap aan onze tafel zijn Nederlanders. Een zus van de eigenaar met haar vriendin, een Nederlands stel en wij. Van het Nederlandse stel geeft zij les op de universiteit en hij is kunstschilder en organisatie deskundige  voor zelfsturende team. Het was een interessante avond. Heerlijk gegeten, leuk gezelschap. 









Morgen gaan we fietsen. Eerst 20km naar de Loire  en dan 70 km richting Never. Het is laat. Ik ben moe en zie er naar uit om de nieuwe kussens te proberen.

Weer: 30 gradenu
Diner: uit eten
Lunch: wraps
Km: 770 km

Reacties